Dick Ernste

Rond mijn 20ste wilde ik graag naar een bergklimcursus in Oostenrijk. Daarvoor moest ik minstens 2400 meter kunnen hardlopen in 12 minuten, de zogenaamde Coopertest. Wat een crisis vond ik dat, die 12 minuten hardlopen. Ik ging een paar keer per week precies 12 minuten trainen en geen minuut langer! Toch haalde ik die test ruim en ik begon plezier te krijgen in het lopen. Inmiddels loop ik al heel lang hard.


Het liefst loop ik in een trainingsgroep, je trekt je aan elkaar op, en de trainer zorgt voor een afwisselend programma en handige tips en goede oefeningen. Ook zelf gaf ik met enige regelmaat training aan verschillende groepen. Daarnaast deed en doe ik aan Pilates, een goede aanvulling op het lopen!


Een paar jaar geleden begon ik het plezier in hardlopen te verliezen, te veel getraind, te veel wedstrijdjes. Na mijn verhuizing naar Alkmaar ben ik toch weer gaan hardlopen, bij Hardlopen Alkmaar. Daar heb ik het plezier in hardlopen weer teruggevonden, met goede trainers en gezellige, fanatieke en minder fanatieke medelopers.


Ik vind het leuk dat ik nu als trainer kan bijdragen aan het loopplezier van anderen.
Dick Ernste

Rooster